Klinik mana pilihan anda?

Sepanjang mama tinggal di Bangi dan sepanajng mama besarkan anak-anak mama ni, hanay ada 2 klinik jer yg mama berkenan dan suka pergi iaitu Klinik Lita Alis, di Bandar abru Bangi Seksyen 8 dan Klinik Suraya di Bandar Baru Bangi Seksyen 3 tambahan.

Sebab kenapa mama suka:

Klinik Lita Alis
  • Mama suka dgn Dr Intan, very informative and helpful, Dia akan terangkan sesuatu penyakit dengan penuh kefahaman dan lemah lembut. Dia dah kenal 2-2 anak mama. dan lagi 1 best, sebab dia mudah bg referral letter, which is for special case yg dia dah berkali-kali dtg, x bebaik jugak. Dr Herni pun best, informative, dia specialize in forensic.
  • Tp yg x best nyer, Locum kat klinik nie kekadangyg suka wat taik.. setakat nie 2 kali dah abah komplen siap sms Dr Rosli buat aduan. and semua pun dah tau kamilah yg suka komplen.. kami komplen sebab Locum tuh x helpful, siap marah2 mama dan abah yg lagi satu tuh, Dr Locum tuh siap kata x treat patient sebab nak gi mkn, padahal masa tuh belum lagi waktu klinik tuh tutup. Kalau kene dgn patient yg free sebab company bayar, takpe gak, tp kesian lah pada patient yg bayar sendiri.. sebab tulah kene jaga kualiti. Klinik ni ada 2 branch di BBB dan Precint 9, Putrajaya. Selalu mama telefon dulu utk check dr mana yg on duty.
  • Orang ramai kat klinik ni, besa kalau nak dtg, dtg awal pagi or lewat mlm, br cepat sket, kalau dtg pkl 8.. sorry babe.. pkl 10 br balik silap2
Klinik Suraya

Most of the time, Dr suraya yg treat patient jarang amik Locum.Dr ni cantik sangat and helpful and informative, Klinik juga provide birth control planning , IUCD and Implant, yg jarang klinik provide....
  • Ubat kat klinik nie agak yg dari brand yg most specialist bg.
  • Klinik x berapa ramai sgt, maybe location dia agak sunyi.



Playroom kat Klinik Suraya.. IKEA lagi..books by Grolier.. Keterujaan Amir tercabar..



video

Video amir teruja dgn lappy


video

Nak dibawak lappy ni balik.. nanti mama belikan ok..

2 comments:

Miss Nukleas said...

Dr.suraya....pda saya bukan seorg doktor yg sabar. Saya pernah ceritakan mslah sakit bdan dn kaitan dgn tekanan yg saya hadapi. Dia ckp dia takde masa nk dgr dan dia ada ramai patient...awak selesaikn la sendiri...dgn nada sombong dan bukan mnolak scra baik atau berhikmah...saya tak pernah jumpa dr wanita yg cakap kasar, so saya menyesal beeurusan dgn klinik suraya. Saya kuarkn duit so saya expect lynan baik dan berbudi bahasa tapi sebaliknya. Saya tak mungkin ke sana lagi.

AZNIAL RAHMAT said...

PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
Lady doctor
MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
Possess valid Annual Practicing Certificate
Registered with Malaysia Medical Council
Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
Attended an Obstetric Life Saving Skill
Attended A Neonatal Resuscitation Program
Working hours negotiable with minimum on-call
Very attractive salary

Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

Clinic information:-

PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
NO. 12 JALAN SL 1/13
BANDAR SUNGAI LONG
43000 KAJANG
SELANGOR
TEL / FAX: 03-90114833

Post a Comment

Copyright © Hal Kami Ajer - Blogger Theme by BloggerThemes | Blogger Templates