Bersawang daa...

0 comments
Lama sungguh x mencoretkan sesuatu dalam blog ni.. ishk2x.. x patut sungguh.. bln ni sangat sibuk dgn pelbagai hal

- dapat bos baru
Skrg ni mama dapat boss baru, report to boss baru.. so byklah kerja mama skrg ni..EAP, O&M, mastermind team building, inovation committee, dan juga hal atuk yg x sihat.. nak mula buat dialysis..

so harap2 nya .. mama akan x nak buat alasan lagi utk x update blog ni khas utk sumer followe.. no..no...mama azam at least 1 post everyday...

p/s next week birthday mama dan abang amir

Cara nak semak saman polis?

0 comments
Sekarang ni dah semua online, dari bayar bil sampailah nak semak saman.. jom kita semak saman polis.. di rilek.com


Boleh semak melalui NRIC, passport or Vehicle registration No. Jom kita semak sembelum pak polis datang hantar waran tangkap sudah laa...

Development @ 14 Mos

0 comments

Iman @ 3 mos old


Alhamdulillah, Iman dah 14 mos, gegirl mama nie sangat lah baik hati, so mama nak cerita development sehingga ke hari ni.

  • Berjalan
n3 yang lepas mama dah announce yg iman dah boleh jalan, so skrg ni mmg iman x duduk dia, asyik jalan jer jap gi dapur, jap duduk bwh dining table, kadang kala mama sian dengan iman sebab asyik kene tolak bila nak jalan.. takpe... sampai kadang2 rasa tgk iman mcm takut dgn abang amir.
  • Motorskill
You did very well, iman pandai makan sendiri, heheh sometimes iman x nak roti yg mama cubitkan, nak yg besar punya...

  • Separation anxiety
Iman semakin kurang dgn syndrom ni hehe.. kalau pegi or kenal seseorang tuh, dia dah berani ikut..
  • Pandai express feeling
Besalah gegirl kan, iman pandai express feeling, suka ker, x suker ker, marah ker.. almaklumlah perempuan..paling best bila iman marah abg amir, aa..ii.. uuuu.. sambil tunjuk penumbuk kat abg amir.. penumbuk tuh bibik ajar hehe.. tp abg amir x mkn saman pun.. nanti mama upload aksi iman tunjuk pebnumbuk
  • Pandai protect diri
Disebabkan abang amir suka tolak, smackdown,bully bermanja dengan iman, iman semakin pandai protect dirinya, sbeelum abg amir tolak, dia da duduk siap or terus merangkak laju2 pergi dapatkan mama or bibik..
  • Pandai Jangok @ melawa

Iman semakin pandai melawa or jangok kata oghe kelate.. hehe kalau tgk mama pakai hairband dia pun amik dia punya utk pakai, dan kalau kita pakaikan dia suka and x dibuangnya... heheh typical mek kelate lah awak ni.


Play Room @ CIMB Tower

0 comments
Sebenarnya dah lama nak wat n3 mengenai mengenai play room di CIMB Tower, sebelah SOGO. The arrangement is very nice...kalau mama bawak amir, habis lah toys kat sini..heheh

Still can see the q no...


Pemandangan Sogo dari Play Room

Loves the decorations..

Palestin dan Qunut Nazilah

0 comments
Geram sungguh bila dengar kekejaman askar zionist ini.. eii.. berdesing telinga mama, bila kenangkan. apalah nasib saudara kita di Plaestine, sungguhla kejam..

Terharu dan mama malu sangat apabila seorang isteri kepasa sukarelawan Malaysia utk ke Gaza, yang amat yakin dengan suaminyaakan dapat menolong saudara di Gaza dan tidak bersedih malah bersemangat.. kuat sungguh iman wanita ini, Yakin dengan andai suaminya mati ditangan Israel, insyaAllah SYAHID itu sudah dijanjikan Allah.

InsyaAllah, sekali lagi mama akan berazam untuk BOYCOTT BARANGAN ISRAEL DAN SEKUTUNYA!!!..

Buat Kita yang ada di Malaysia, ini, marilah kita amalkan dan berdoa QUNUT NAZILAH agar diberikan kelemahan kepada tentera Israel, Diberikan kekuatan kepada rakyat Palestin..

Flu and Cough

0 comments
Hari ni , mama masuk kerja balik, after 1 day EL. Balik dari Kerja hari ISnin, mama tgk hidung dah block, mama tgk amir nafas ikut mulut dah x guna hidung, minum susu pun susah sebab dah bernafas pun ikut mulut, Mama gunakan ubat spray

Emas dan Mek Kelate

0 comments
Sapaer yg tak biasa berjalan ke Kelantan, jangan terperanjat sekiranya anda menjumpai makcik di Merket (org kelatan panggil pasar is Merket)pakai gelang sampai sik, rantai samapi pusat.


Kebanyakkan mek kelate mmg suka akan emas, Ehh.. ada ke yg x suka emas?? aku la tuh..


actually, last week kami balik kelantan disebabkan aku kene sttend kursus di Kelantan, maka kami pun ambil kesempatan utk duduk di rumah Ma (Ma adalah panggilan utk ibu mertua ku).


Ma dan Abah mmg berniat nak belikan jewellery for iman, yelah kan anak pempuan.. so kami pun pegi kedai emas yg besa ma pergi.. actually aku dah survey kat area kl, besalah kat kl nie, masuk2 habib, tomei, S. Wan, Seri pinang.. rata2 corak dia besa2 jer..

Di Kelantan emas ditimbang 1ya berat (1 riyal.. heheh mcm tuh kot bunyi dia).. which equivalent to 2.75 g. Upah di Kelantan agak mahal sikit berbanding di KL, katanya sebab handmade, and mama akui kualiti nya very fine..Surprisingly, masa mama nak beli hari tuh, 1g emas turun gila2, 1 g emas masa tuh RM 119 which jauh giler murah comapre masa kitaorg survey dulu RM 143, some places give u off about RM 5/gram.. Mama tanyakan kenapa disini murah..so ini reason diberikan

Opertaion Cost:
- xyah hire security guard
-xyah hire pekerja utk layan customer, normally tokei sendiri yg layan korang

tokei tuh siap kata1 bulan operation cost equal to 3 thn operation cost di Kelate.. ha.. amik ko!!

dan rupa2nya, ramai yg setuju, sebab ramai yg sanggup beli emas di kelate sebab quality nye...
Copyright © Hal Kami Ajer - Blogger Theme by BloggerThemes | Blogger Templates